HomeBlogCEO Niantic bevestigd: Top features komen eraan!

CEO Niantic bevestigd: Top features komen eraan!

In een interview met Waypoint geeft John Hanke, CEO van Niantic, een inkijk in wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is en wat er op de planning staat. Het voorgesprek met The Pokémon Company in Japan om toestemming te krijgen voor het ontwikkelen van de applicatie tot aan de release kunnen jullie lezen via het linkje hierboven. Wij focussen ons op het gedeelte wat daarna komt. Het succes van de app is niet meer om heen te draaien met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Dit succes was zo overweldigend dat de servers het de eerste maanden zwaar hadden. Om deze problemen op te lossen werd doorontwikkelingswerk stilgelegd. Dit heeft ervoor gezorgd dat updates zoals PvP en ruilen nog niet beschikbaar zijn.

PvP en ruilen

Expliciet geeft John in het interview deze opties aan en dat één van hen al in het spel zou zitten als de problemen er toen der tijd niet waren geweest. Hij vervolgt: “Niantic vindt het belangrijk om eerst alle zaken op orde te krijgen voordat er verder gekeken kan worden. Maar PvP en ruilen komen zeker naar Pokémon Go.”. Wij zijn vooral benieuwd in welke vorm dit gaat komen, omdat ruilen kan zorgen dat de spelers snel alle Pokémon hebben.

Lees ook:  Er lijken twee goede Fast Moves bij te komen in Pokemon GO!

Gym Battles

Zou jij de gyms nog steeds doen als je er geen coins voor zou krijgen? John omschrijft de gym battles als rudimentair: simpel klikken op je scherm om een Pokémon te verslaan. Dit zal op de schop gaan en meer interactief worden.

Meer events komen eraan

Een belangrijk onderdeel van het spel zijn de events. Omdat er zoveel spelers wereldwijd spelen tijdens een event is dit een hele klus om in goede banen te leiden. Het event is echter een zeer belangrijk punt voor John en verwacht in 2017 een live event te organiseren. Wij zijn benieuwd!

Generatie 2

Uiteraard kijken wij allemaal uit naar generatie 2 Pokémon. Onze verwachting is dat deze stap gewijs gebracht gaat worden óf wanneer het weer een wereldwijd een stuk beter, zodat de gekte weer los kan barsten.

Een grotere kans om Snorlax & Lapras te krijgen.