Er zijn heel wat verschillende items in pokemon Go te verzamelen en gebruiken. Hier krijg je een overzicht van wat je zoal kan tegenkomen bij het spelen van deze game. Een aantal van deze items zijn gratis te verkrijgen door te spelen, bij ander zal je Pokécoins moeten gebruiken. Pokécoins koop je met echt geld in de game, of door het in beslag nemen van Gyms.

Poké Balls

Poké Balls gebruik je om Pokemon te vangen in het spel. In level 12 krijg je Great Balls waarmee je makkelijker de moeilijkere Pokemon kan vangen; op level 20 krijg je dan weer Ultra Balls voor de Pokemon met de hoogste CP levels. Poké Balls kan je gratis gaan krijgen door bij een PokéStop langs te gaan en de munt een slinger te geven. Ook als je een level omhoog gaat krijg je vaak Poké Balls. Er is dus bijna nooit een reden om je Poke Balls met Pokécoins te gaan kopen.

Razz Berries

Deze kan je naar wilde Pokemon gooien voordat je probeert ze te vangen met een Poke Ball. Daardoor maak je meer kans om ze effectief te gaan vangen. Razz Berries krijg je gratis bij PokéStops.

Potions

Bij gevechten verliest je Pokemon HP punten (health points). Health Points bepalen hoe lange je Pokemon het overleeft bij een gevecht en ze zijn dus erg belangrijk. Om je health points te gaan herstellen kan je je Pokemon Potions geven. Deze Potions verdien je als je levels omhoog gaat en kan je verkrijgen bij PokéStops. Behalve gewone Potions heb je nog Super Potions en Hyper potions die nog meer genezen. Gezien het belang van vechten in Pokemon Go zijn potions dus erg belangrijk om de game goed te kunnen spelen.

Revive

Na een gevecht kan je je Pokemon ook doen ‘reviven’ om zijn health te herstellen. Net als Potions krijg je ze als je levels omhoog gaat (vanaf level vijf) en bij PokéStops.

Incense

Incense kan je gebruiken om Pokemon naar je toe te lokken. Als je dit item gebruikt heb je gedurende 30 minuten meer kans om Pokemon in het wild tegen te komen. Je krijgt bij het begin van het spel drie Incense en krijgt ze verder als je levels omhoog gaat. Je kan ze ook gaan kopen met Pokécoins. Voor de luie spelers dus want strikt genomen heb je geen Incense nodig als je jezelf voldoende verplaatst in de game.

Lucky Egg

Met een Lucky Egg krijg je gedurende 30 minuten dubbel zoveel XP (ervaringspunten) dan normaal. Een Lucky Egg kan je alleen kopen met Pokécoins.

Lure Module

Een Lure Module kan je in een PokéStop stoppen zodat er gedurende 30 minuten meer Pokemon verschijnen bij die PokéStop. Hou er rekening mee dat andere spelers hier ook van kunnen profiteren. Een Lure Module kan je enkel in de shop kopen met Pokécoins.

Incubator

Bij PokéStops krijg je soms eieren. Deze moet je in een incubator doen om ze te doen uitkomen. Bij het begin van het spel krijg je een incubator die je onbeperkt kan gaan gebruiken. Stijg je in het aantal levels dan krijg je soms incubators die je maar beperkt kan gaan gebruiken. Je kan ze ook kopen met Pokécoins, al is dat dus niet nodig.

Medals

Medals krijg je na het doen van bepaalde zaken in Pokemon Go of na het behalen van bepaalde prestaties. Wanneer je een medaille verdient krijg je tegelijk ook een aantal experience points (XP). Medailles bestaan in drie flavours: brons, zilver en goud.