Je loopt wel eens langs een vijandige Gym waar Pokémon in zitten die een hogere CP hebben dan jouw Pokémon. Dit betekend absoluut niet dat je deze Gym niet kunt overnemen.

De basis van Gym-gevechten is heel gemakkelijk, tappen als een gek tot je de andere Pokémon neer hebt gehaald. Meestal kom je een heel eind met deze “techniek”, maar wil je een Gym verslaan die vol staat met sterkere Pokémon dan zul je toch iets meer moeten weten over Gym-gevechten.

Pokemon Go Hoe versla je een Gym

ONTWIJKEN
Door op het juiste moment naar links of rechts te swipen als een aanval jou kant op komt kun je een aanval “dodgen”. De truc is om het ritme door te krijgen en op te letten op de flits die zichtbaar is als een aanval ingezet wordt. Het ritme is dan: Quick attack -> Dodge -> Quick Attack -> Dodge etc. De spelers die het ritme zeggen onder de knie te hebben geven ook aan zelde de “special attack” te gebruiken omdat je tijdens het uitvoeren geen aanvallen kunt ontwijken.

TEAM UP!
Door met iemand uit hetzelfde team als jij tegelijk een gevecht tegen een Gym te beginnen kun je eenvoudig sterke Gyms neerhalen. Je vecht tegelijk tegen dezelfde Pokémon waardoor deze sneller neer zal gaan. Trommel je vrienden dus op of spreek een keer iemand aan die aan het spelen is, en ga samen de Gyms in de omgeving langs!

COUNTEREN
Water Pokémon doen het goed tegen fire-types, Elektric aanvallen doen het weer goed tegen water-types. Deze voorbeelden zijn redelijk vanzelfsprekend, maar er zijn natuurlijk veel meer types in de wereld van Pokémon. Het is sowieso handen om hier rekening mee te houden voordat je een Gym-gevecht aan gaat, maar het wordt nog belangrijker wanneer je de underdog bent. Hieronder een overzicht van alle types en hun counters.

FIRE POKÉMON

WATER POKÉMON

GRASS POKÉMON

ELECTRIC POKÉMON

NORMAL POKÉMON

GROUND POKÉMON

ROCK POKÉMON

FIGHTING POKÉMON

ICE POKÉMON

POISON POKÉMON

PSYCHIC POKÉMON

BUG POKÉMON

FLYING POKÉMON

DRAGON POKÉMON

FAIRY POKÉMON

GHOST POKÉMON

DARK POKÉMON