HomeNieuwsWelke externe apps werken nog wél?

Welke externe apps werken nog wél?

Thuis vanaf je computer kijken welke Pokémon er in de buurt zitten? Tot voor kort was dit voor iedere Pokémon GO speler gesneden koek en het bespaarde een hoop tijd tijdens de dagelijkse Pokémon rondjes. Sinds de afgelopen paar updates maakt Niantic echter het leven van veel externe app gebruikers zuur. Veel bekende hulpapplicaties zijn geforceerd gesloten voor het grote publiek. Toch lijkt het er op dat een aantal handige apps het wapenfeit van Niantic overleefd hebben.

GO Radar en PokéMesh

logo_sito_pokemeshOndanks het feit dat de meeste Pokétrackers niet (meer) werken, zijn er alternatieven voor zowel iOS als Android gebruikers. Voor Android is PokéMesh de to-go app geworden, laat Pokémon in real time zien en heeft ook nog eens de optie om ongewenste Pokémon (Rattata, Pidgey, etc.) uit de resultatenlijst te filteren. Zo kun je gerichter zoeken naar de wat zeldzamere Pokémon. Let op: voor PokéMesh is het de bedoeling dat je een APK bestand download van de website. De app is dus niet te verkrijgen via de Play Store! GO Radar lijkt de laatste hoop voor iOS gebruikers, maar heeft hele wisselende reviews. Deze app trackt ook alle Pokémon die bij jou in de buurt zijn in real time, maar laat gebruikers ook de mogelijkheid om zelf Pokémon toe te voegen. Daarnaast geeft de iOS app notificaties af wanneer er een zeldzame Pokémon in de buurt opduikt.

Let op: Gebruik van deze apps is op eigen risico.

Messenger voor Pokémon GO

Als je bezig bent met je dagelijkse Pokémon GO ronde, is het wel zo fijn als je kan communiceren met andere spelers uit je eigen team om zo tot strategieën te komen over hoe je de gym om de hoek kunt verslaan! Messenger for Pokémon GO verbindt spelers met elkaar middels een Android app. Het delen van lures en de locaties van Pokémon is nog nooit zo makkelijk geweest!

The Silph Road

snoo_sr_iconEenmaal terug van je dagelijkse Pokémon ronde, is het altijd even kijken welke Pokémon je het beste kunt laten evolueren, en welke toch terug moeten naar Professor Willow. The Silph Road helpt je bij het maken van die keuzes. Dankzij een uitgebreide ‘IV rater’ kun je zelf achterhalen welke Pokémon de meeste potentie hebben en welke je misschien beter eerst een paar keer kunt upgraden. Daarnaast bevat The Silph Road een uitgebreide database van alle Pokémon inclusief hun base stats en moves. En hé, de site is nog steeds tot op de dag van vandaag te bezoeken!

GoSnaps

Vind je het ook zo leuk om door al die humoristische Pokémon GO screenshots van andere spelers te bladeren, maar weet je niet goed waar je moet zijn? GoSnaps biedt iOS gebruikers de mogelijkheid om tienduizenden screenshots te bekijken van andere Pokémon GO spelers. Je kunt uiteraard ook je eigen screenshots delen!

Denk jij dat je een nóg betere externe applicatie kent die absoluut in deze lijst thuis hoort? Laat het ons weten in de comments of op het forum!