Hoe werkt Pokémon Go?

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Het spel werkt volledig op basis van je locatie in de echte wereld. Maak je een wandeling dan wordt je positie automatsich bijgehouden in de app en worden er Pokémon getoond die je kan gaan vangen. Welke Pokémon je daarbij tegenkomt hangt af van je locatie. Sommige Pokémon worden enkel getoond op sommige locaties, zoals bij water. De zeldzaamheid van een Pokémon speelt daarbij ook een rol. Passeer je een Pokémon dan zal je telefoon gaan trillen en dan zie je de Pokémon op je map in het spel.

De eerste keer dat je de app opent zal je direct 3 Pokémon zien die je kan vangen. Maar als je drie keer wegloopt van deze drie minder interessante Pokémon dan zal je een meer zeldzame Pikachu tegenkomen die je kan vangen.

Het vangen van een Pokémon doe je door er een Poké Ball naar toe te gooien (nadat je eerst op de Pokémon hebt geklikt die dichtbij jou staat). Hiervoor moet je de Poké Ball omhoog swipen naar de Pokémon toe; zo kan je hem vangen. Hoe verder je sleept, hoe verder de bal komt. Daarbij geldt ook hoe krachtiger of zelfdzamer de Pokémon, hoe moeilijker het zal zijn om hem te vangen, maar oefening baart kunst in deze.

Hoe werkt Pokemon Go

Je hebt meerdere Pokémon van eenzelfde (minder krachtige) soort om die te kunnen gaan doen evolueren naar een volgende, meer krachtige, vorm. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende Pikachu doen evolueren naar een krachtigere Raichu. Om dit te doen stuur je enkele Pikachu naar de professor met de ‘Transfer’ knop. Hiervoor krijg je Candy dat je kan gebruiken om één enkele Pikachu te doen evolueren naar een sterkere versie. Hou er wel rekening mee dat je erg veel Candy moet hebben om een Pokémon van een bepaalde soort te evolueren. Die Candy krijg je dus door Pokémon te transfereren, maar ook door Pokémon te vangen bijvoorbeeld.

Naarmate je het spel langer speelt en Pokémon vangt en sterker maakt zal je omhoog gaan in level. Bij het omhoog gaan in levels zijn er ook nieuwe features die actief komen te staan. Bij level vijf bijvoorbeeld kan je één van de drie teams gaan vervoegen en vanaf dan kan je een Gym gaan veroveren, maar hierover verder meer.

Ook belangrijk bij pokémon Go zijn de PokéStops. Bij PokéStops, centrale plaatsen, vaak bij een opvallend monument of dergelijke in het echte leven, kan je gratis Poké balls en ervaringspunten krijgen. Soms kan je ook een ei krijgen dat je kan gaan uitbroeden. Het komt uit als je genoeg kilometers hebt gelopen in de echte wereld. Eieren komen uit na 2, 5 of 10 kilometer te lopen, en hoe langer de draagtijd hoe sterker en/of zeldzamer de Pokémon die er uit je ei komt.
[/av_textblock]

[/av_one_full]