HomeNieuwsComic-Con 2016: 5 dingen die we geleerd hebben over Pokémon GO

Comic-Con 2016: 5 dingen die we geleerd hebben over Pokémon GO

In de grootste zaal van Comic-Con heeft gisteren John Hanke, CEO van Niantic, op het podium gestaan om Pokémon GO te bespreken en wat te vertellen over de plannen voor de toekomst.

Hele grote (conrete) aankondigingen bleven helaas uit, en ook de geruchten over een Legendary Pokémon die losgelaten zou worden waren helaas niet waar. Toch was het goed om eindelijk weer een keer iets van Niantic te horen.

Team Leaders

Bij het kiezen van je team waren al de silhouetten van trainers te zien, en gisteren werd onthuld dat het hier gaat om de leiders van de 3 teams. Candela voor team Valor, Blanche voor team Mystic, en Spark voor team Instinct.

Het is nog niet duidelijk wat ze hier precies mee willen gaan doen, het enige wat John Hanke aan heeft gegeven is dat ze de speler advies gaan geven in-game.

Trading, nieuwe Pokémon en breeding

We moeten het voor nu nog even doen met de huidige versie van de app, maar John Hanke heeft aangegeven dat we in de toekomst een hoop nieuwe dingen kunnen verwachten. Slechts 10% van alle ideeën die het team uiteindelijk in de app wil hebben zit er op dit moment in, zo werd er bijvoorbeeld gezegd dat “meer Pokémon hun weg naar onze app zullen vinden” buiten de originele 150 die nu beschikbaar zijn.

De CEO gaf ook aan dat ze bij Niantic momenteel bezig zijn om trading in het spel te krijgen. Volgens Hanke is dit “a great social thing” wat niet mag ontbreken. Daarnaast werd ook nog even kort gepraat over het customizen van Pokéstops door middel van speciale items en misschien zelfs Pokémon Centers.

Tijdens het Q&A stuk werd het idee van Breeding nog even opgegooid, wat John Hanke “een fantastische suggestie” vond die ook al in het team besproken is, maar nog niet bevestigd voor de nabije toekomst. Als laatste gaf Hanke ook nog even duidelijk aan dat de prioriteit op dit moment bij het stabiel krijgen van de servers ligt, en het uitbrengen van de app wereldwijd.

Eater Eggs

Door je Eevee een speciale naam te geven kun je beïnvloeden naar welke van de 3 mogelijke evoluties deze evolueert. Dit is één van de Easter Eggs die in het spel zitten. Volgens John Hanke zitten er nog meer verborgen “trucjes” in het spel die nog niet ontdekt zijn.

AR in plaats van VR

VR (virtual reality) is ook iets wat enorm in opkomst is, Hanke ging in op de vraag waarom Pokémon GO gekozen heeft voor AR (Augmented Reality) in plaats van VR.

Volgens Hanke geeft AR meer mogelijkheden en vind hij VR daarnaast “een beetje eng”. Vooral omdat VR nog zo in de kinderschoenen staat is het lastig in te schatten wat VR zou doen met een spel als Pokémon GO. Het feit dat je bij VR constant naar een scherm aan het kijken bent vond Hanke ook geen fijn idee.

Bugs en Servers

De servers zijn de laatste dag een stuk stabieler maar draaien nog steeds niet hoe het zou moeten. Op dit moment is dit prioriteit nummer 1, en voordat dit volledig gefixed is wordt er niet aan nieuwe features gewerkt.

De 3-stappen bug is bekend bij het team, helaas geeft Hanke niet aan wanneer dit opgepakt gaat worden. Daarnaast is het team bezig met het kijken naar oplossingen voor bepaalde “exploits” in het spel, bijvoorbeeld het claimen van gym gelijk nadat deze door andere spelers is verslagen.