HomeNieuwsDen Haag wil avondklok voor Kijkduin

Den Haag wil avondklok voor Kijkduin

Een aantal weken geleden werd het nog uitgeroepen tot ‘Pokémonhoofdstad’ van Nederland, nu wil gemeente Den Haag een avondklok voor Pokémon GO in Kijkduin. Er is een vraag bij Niantic neergelegd of het mogelijk is om ’s avond minder of geen Pokémon te laten spawnen.

Vooral buurtbewoners hebben ’s avonds laat nog veel last van de vele trainers die nog zitten te hunten op die Charizard of Blastoise. Ondertussen zijn al een aantal maatregelen genomen door bijvoorbeeld het plaatsen van hekken en extra prullenbakken.

Niantic

Een reactie vanuit Niantic is er nog niet, en het is ook maar de vraag of dit überhaupt mogelijk is. Op dit moment kun je wel een Pokéstop of Gym laten verwijderen door contact op te nemen met Niantic, maar Pokémon op bepaalde tijden niet meer laten spawnen lijkt iets wat ze niet even snel kunnen regelen.

Lillo

Het Belgische gehucht Lillo heeft maarliefst 33 inwoners en heeft een soortgelijk probleem. Soms komen er duizenden trainers tegelijk om zeldzame Pokémon te vangen. Ook Lillo heeft een aanvraag voor een avondklok uitstaan.