HomeNieuwsGO voor de hersenstichting!

GO voor de hersenstichting!

“Met Pokémon GO iets sociaals en liefdevols doen? Dat kan!” Met deze woorden werft Annemarie uit Zeist deelnemers voor een door haarzelf georganiseerde Pokémon GO sponsorloop op zondag 4 september. Langs de uitgestippelde route in Zeist bevinden zich vele Pokéstops en gyms voor de deelnemers. Het doel is simpel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de hersenstichting.

Onze hersenen zijn maar een fragiel orgaan. Dit werd op een vervelende manier duidelijk toen de vader van Annemarie te maken kreeg met een hersenbloeding, met een herseninfectie tot gevolg. Inmiddels zit hij in een revalidatietraject, maar de hele gebeurtenis heeft Annemarie getriggerd om wat te doen. Annemarie: “Ik wilde iets doen, iets nuttigs, iets liefdevols, iets waarmee ik mijn vader kan steunen maar ook andere kan helpen. Toen Pokémon Go uit kwam was dat een welkome afleiding van de lange ziekenhuis dagen. Gewoon even rustig door de wijk, bos of weide heen lopen op jacht naar Pokémon.  Ik kreeg toen een idee; waarom die twee niet combineren?”

GOGO

pikachu
Inmiddels zijn er verschillende sponsoren gestrikt en worden er ook heuse prijzen weggegeven aan de deelnemers die  het grootste bedrag doneren (o.a. powerbanks, een pluche Pikachu en een diner cheque). Aan de overige deelnemers worden er nog extra prijzen verloot. Annemarie heeft ook laten weten dat er op de dag van de sponsorloop meerdere lures actief zullen zijn langs de route, zodat er extra veel Pokémon tevoorschijn komen.

Wil je de hersenstichting steunen en heb je zin om samen met een groep andere Pokémon jagers op pad te gaan? Aanmelden is mogelijk via de Facebook pagina van het evenement: https://www.facebook.com/events/277321772636610/

Ben je nieuwsgierig geraakt door dit initiatief en wil je meer weten over deze sponsorloop? Neem dan een kijkje op de website van het evenement.

En zoals Annemarie zelf zegt: “Laten we samen met Pokémon GO iets liefdevols bereiken!”