HomeNieuwsNiantic bevestigt dat Arceus, Manaphy en Phione niet te zien zullen zijn...

Niantic bevestigt dat Arceus, Manaphy en Phione niet te zien zullen zijn bij de Sinnoh Tour


De aanstaande Pokémon GO Sinnoh Tour-evenementen zullen geen Arceus, Manaphy of Phione bevatten

Een vertegenwoordiger van Pokémon GO heeft bevestigd in een verklaring aan Dot ESports dat de aankomende Pokémon GO Sinnoh Tour-evenementen in Los Angeles en wereldwijd geen Arceus, Manaphy of Phione zullen bevatten.

Arceus, Manaphy en Phione zijn momenteel de enige nog niet uitgebrachte Pokémon uit de Sinnoh-regio in Pokémon GO, en aangezien alle eerdere Tour-evenementen het Pokedéx van de betrokken regio hebben voltooid, hadden veel trainers verwacht dat de Sinnoh Tour hetzelfde patroon zou volgen.

“Alle drie deze Pokémon zijn inderdaad extra speciaal, en we wilden ze een speciale plek geven wanneer ze uiteindelijk hun debuut maken in Pokémon GO” – Lid van het Pokémon GO Live Events Team tegen Dot Esports.

Terwijl eerdere Tour-evenementen het Pokedéx van hun regio hebben voltooid, lijkt het erop dat Niantic van mening is dat het vrijgeven van al deze Pokémon te veel nieuwe inhoud zou zijn voor de Sinnoh Tour, vooral met de release van de Origin Formes van Dialga en Palkia.

Het is misschien teleurstellend, maar het is ook enigszins begrijpelijk. De Tour-evenementen hebben drie jaar lang een vast patroon gevolgd, en met in totaal negen regionale Pokedéx, werken we vrij snel door de National Pokedéx heen en is het nodig om te vertragen. Niantic wil dat Pokémon GO een eindeloos spel is, en als ze doorgaan met het vrijgeven van zeldzame en waardevolle Pokémon zoals Mythische Pokémon, zullen er niet genoeg waardevolle Pokémon overblijven om in de toekomst vrij te geven. Als we elk jaar een Pokedéx voltooien, zullen er niet veel redenen overblijven om Pokémon GO in de toekomst te spelen, en kunnen we niet het risico lopen om de inhaalslag te maken op de hoofdseriegames, zonder nog iets over te hebben om vrij te geven.

Arceus

Arceus, de Alpha Pokémon, wordt beschouwd als de God van alle Pokémon, het is logisch dat het een moment in de schijnwerpers krijgt tijdens een aan dit gewijd evenement. Het heeft maar liefst 18 verschillende vormen, waardoor het een nogal gecompliceerde Pokémon is om vrij te geven in Pokémon GO. Het zou niet recht doen aan de Oorspronkelijke als het niet de ster van het evenement zou zijn. Misschien zal het schitteren in een toekomstig GO Fest? Het lijkt zeker passend dat Arceus een geheel evenement krijgt dat alleen aan Arceus is gewijd.

Manaphy

Manaphy en Phione zijn wat anders als Mythische Pokémon, omdat we Mythische Pokémon op verschillende manieren in GO hebben zien uitkomen. De meest traditionele manier is als onderdeel van een lang onderzoeksverhaal, meestal uitgebracht tijdens GO Fest voor deelnemende trainers, en later wereldwijd (hoewel dit niet altijd het geval is!). Keldeo werd aangeboden in een betaald onderzoek, en Zarude werd uitgebracht in een speciaal onderzoek om een Pokémon-film te promoten. Aangezien Manaphy en Phione verbonden zijn, waarbij Phione wordt beschouwd als het nageslacht van Manaphy, kunnen we ze samen zien verschijnen in een speciaal evenement.

Phione

We hadden geen aanwijzingen dat een van deze Pokémon zou worden vrijgegeven tijdens de Tour, maar met het precedent dat is gezet door Niantic en de voormalige Tour-evenementen, zullen veel trainers teleurgesteld zijn dat ze hun Sinnoh Pokedéx niet zullen voltooien deze februari. We vermoedden dat dit het geval zou kunnen zijn, omdat het veel nieuwe releases zou zijn voor één evenement, maar we zijn benieuwd hoe de community hierop zal reageren.