HomeGO MapZo speel je het beste Pokémon GO in Amsterdam!

Zo speel je het beste Pokémon GO in Amsterdam!

Voor onze Pokémon GO Nederland map schrijven we voor elk denkbare stad of dorp een uitgebreid artikel. In deze Artikelen behandelen we dingen zoals de hotspots en de beste routes. Voor dit artikel hebben we ons gericht op het spelen van Pokémon GO in Amsterdam!

Pokémon GO in Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland. De stad telt meer dan 820.000 inwoners dus het is niet gek dat Pokémon GO ook zeer actief gespeeld wordt in Amsterdam. De stad is met haar grachten en prachtige gebouwen één van de allermooiste steden om Pokémon GO in te spelen. Een Pokémon GO in Amsterdam guide mag dan ook zeker niet ontbreken op onze site!

Omdat Amsterdam een ontzettend grote stad is met een gigantische geschiedenis, hebben we gekeken naar welke plekken je gezien MOET hebben. Zowel in het toeristisch oogpunt als met Pokémon GO in het achterhoofd.

Lees ook:  Zo speel je het beste Pokemon GO in Breda!

Wandelen in Amsterdam

Omdat parkeren in Amsterdam tegenwoordig duurder is dan een all-inclusive vakantie naar een warm land, starten we met onze tips vanaf het Centraal Station. Vanuit daar zou je makkelijk uit moeten kunnen vallen naar alle belangrijke hotspots in Amsterdam. Dit kun je te voet doen maar het kan ook een aanrader zijn om de OV-fiets te pakken!

Gelukkig zijn er op het internet honderden officiële wandelroutes te vinden in Amsterdam. Dat wil zeggen dat ik je alleen maar op de hotspots hoef te wijzen. Ik heb natuurlijk wel even gezocht naar een uitgebreide wandelroute. In die zoektocht stuitte ik op een wandelroute die je over een deel van het Westerborkpad van Amsterdam Centraal naar Amsterdam Muiderpoort leidt.

Pokémon GO Hotspots Amsterdam

Het Vondelpark: De absolute hotspot in Amsterdam om Pokémon GO te spelen, is het Vondelpark. Met meer dan 35 pokéstops kun je naast je item bag aanvullen, even ontsnappen aan de drukte van de stad.

De 9 straatjes: De 9 straatjes liggen midden in de grachtengordel en zijn daarmee onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de gezellige straatjes bruist het niet alleen van de gezelligheid, maar ook van de pokéstops. De 9 straatjes gezien? Loop dan ook gauw even langs het Anne Frank huis dat twee straten verderop gelegen is.

De Wallen: Vraag in een willekeurig ander land waar ze Amsterdam van kennen en 99 op de 100 mensen benoemt het Red light district. Hoewel je er niet perse een Pokémon GO walhalla zal vinden, beloof ik je wel dat je je ogen uit kijkt ;-).

Pokemon GO in Amsterdam de wallen

Amsterdamse pleinen: Amsterdam kent vele pleinen waar je even een kijkje moet nemen. De bekendste is natuurlijk het Museumplein. Ook hier vind je meerde pokéstops. Andere pleinen waar je zéker een kijkje moet nemen zijn het Leidseplein, de Dam en het Rembrandtplein.

Albert Cuypmarkt: De Albert Cuypmarkt is met 260 kramen de grootste dagmarkt van Europa. Het staat er bomvol met kraampjes die van alles verkopen. Zo vind je er bijvoorbeeld verse producten, kleding, bloemen en heerlijke Hollandse lekkernijen!

Meehelpen met de GO Map

Lijkt het je leuk om een artikel te schrijven over jouw eigen stad? Dan is dat mogelijk! We hebben de doelstelling om voor élke stad in Nederland een uitgebreid artikel op de website te hebben. Heb je interesse om een soortgelijk artikel te maken? Mail ons dan even op info@gekkies.nl!