HomeNieuwsPokémon GO's jaarlijkse omzet daalt tot het niveau van 2017!

Pokémon GO’s jaarlijkse omzet daalt tot het niveau van 2017!


Pokémon GO’s jaarlijkse omzet daalt tot het niveau van 2017!

De zakelijke beslissingen van Pokémon GO hebben de afgelopen jaren veel beroering veroorzaakt, met de opmerkelijke prijsverhoging van de Remote Raid Pass in april 2023 als hoogtepunt. Het lijkt er nu op dat het spel de prijs betaalt voor de compromisloze ambitie om spelers actief buiten te laten spelen.

Volgens een datarapport van Statista is de jaarlijkse omzet van Pokémon GO opnieuw gedaald, waarbij deze in 2023 uitkwam op 566,38 miljoen dollar.

Hoewel er nog verificatie nodig is van de betrouwbaarheid van deze gegevens, die zijn verzameld door AppMagic en gepubliceerd door Statista, lijken ze toch nauwkeurig de trends in in-app uitgaven weer te geven.

De gegevens tonen een scherpe daling van de indrukwekkende financiële resultaten van 2020 en 2021, toen het spel respectievelijk 908 miljoen USD en 875 miljoen USD verdiende. Hier is een snelle tabel die de verdiensten van Pokémon GO door de jaren heen laat zien:

Pokémon GO’s verdiensten:

  • 2020: 908 miljoen USD
  • 2021: 875 miljoen USD
  • 2023: 566,38 miljoen USD

Bovendien, als we de inflatie van de afgelopen jaren in overweging nemen, kunnen we concluderen dat de omzet van 566,38 miljoen USD in 2023, als deze wordt aangepast naar de waarden van 2017, gelijk staat aan 455,55 miljoen USD. Met andere woorden, de verdiensten van Pokémon GO in het afgelopen jaar zijn ongeveer gelijk aan die van 2017, dat algemeen wordt beschouwd als het zwakste jaar in de geschiedenis van Pokémon GO!

Deze daling is misschien niet verrassend gezien de beslissing van Niantic om de prijs van Remote Raid Passes te verhogen en het aantal Remote Raids dat spelers dagelijks kunnen doen te beperken. De afname in populariteit van het spel en de sluiting van verschillende prominente community-hubs hebben gezamenlijk dit resultaat beïnvloed.

We zullen de ontwikkelingen nauwlettend volgen en zullen rapporteren zodra er nieuwe informatie of een reactie van Niantic beschikbaar is.