HomeBlogPokémon jagen wordt weer leuk!

Pokémon jagen wordt weer leuk!

We kennen het ondertussen allemaal; er staat een zeldzame Pokémon in je ‘nearby’ scherm, maar je hebt geen idee welke kant je op moet om hem te vangen. Terwijl je misschien je zoveelste kreet van frustratie slaakt, wordt er gelukkig op andere plekken in de wereld het nieuwe tracking systeem van Pokémon GO getest. Het ziet er naar uit dat ons wachten beloond gaat worden!

We zijn inmiddels allemaal bekend met het nieuwe ‘sightings’ systeem dat in de laatste update van Pokémon GO geïntroduceerd is. Dit blijkt echter maar de helft te zijn van wat een nieuw tracking systeem moet worden. Het ‘nearby’ scherm krijgt namelijk twee onderdelen; Nearby en Sightings.

Nearby
Het nieuwe onderdeel van het tracking systeem valt onder de noemer ‘nearby’ en laat zien welke Pokémon in de buurt van Pokéstops zitten. Als je een Pokémon op het schermpje aanklikt, krijg je een overview te zien die aanwijst bij welke Pokéstop het beestje in de buurt zit. Dit werkt weliswaar alleen voor Pokéstops die zich in je directe omgeving bevinden, maar om welke straal het gaat is nog niet bekend. De ‘overview’ modus laat ook zien hoever de Pokéstop zich van jou bevindt met behulp van de alombekende voetstapjes. Onderstaand filmpje laat goed zien hoe het werkt.

Sightings
Het tweede onderdeel van het tracking systeem is eigenlijk het gehele tracking systeem zoals we dat nu kennen; de lijst met Pokémon die voor een decor van grassprietjes staan. Deze grassprietjes geven aan dat de Pokémon in het wild te vinden is, en dus niet direct bij een Pokéstop staat. Er wordt echter geen hulp gegeven bij het vinden van deze Pokémon (er gebeurt ook niks als je ze aantikt in het ‘sightings’ scherm).

Onzeker
Niantic heeft inmiddels aangegeven dat dit nieuwe systeem, wat vooral onder spelers in Amerika wordt getest, nog niet definitief is. Aangezien het nog getest wordt, kan het ook zijn dat er nog een aantal aanpassingen wordt gedaan voordat net nieuwe systeem wereldwijd geïmplementeerd wordt. Maar één ding is zeker; het vinden van Pokémon gaat in de volgende (grote) update een stuk makkelijker worden!