HomeNieuwsPokémon vangen met een echte Pokéball

Pokémon vangen met een echte Pokéball

Pokémon GO staat nog maar in de kinderschoenen, er is nog zoveel mogelijk om het spel uit te breiden en beter te maken. Twee Amerikanen vonden dit ook en komen nu met een eigen accessoire die ze proberen te realiseren via een Kickstarter campagne.

Niet meer swipen

Ryan Lupton en Christopher Dittemore, beide van het Amerikaanse GamerReality, hebben een heuse Pokéball ontwikkeld die je daadwerkelijk kan gooien naar Pokémon die je tegenkomt met Pokémon GO. Omdat de bal grotendeels bestaat uit schuim en rubber hoef je niet bang te zijn dat deze breekt. Omdat in sommige gevallen echt gooien niet verstandig is (water of drukke weg bijvoorbeeld) kun je ook alleen een gooi beweging maken om een Pokémon te vangen.

De Pokéball werkt via Bluetooth en via verschillende sensoren in de bal zelf herkend de app wanneer deze gegooid word. Daarnaast werkt de bal ook als externe oplader, je kunt je telefoon ongeveer één tot twee keer mee opladen.

Niantic

Of Niantic, de makers van Pokémon GO, hier heel blij mee zullen zijn is nog even afwachten. De makers van de echte Pokéball gaan in gesprek met Niantic wanneer de campagne succesvol is, mocht er niet genoeg geld opgehaald worden dan krijgt iedereen zijn geld terug.

Wat vinden jullie hier van? 🙂