HomeBlogWaar moet Pokémon GO naartoe?

Waar moet Pokémon GO naartoe?

De eerste zeven updates van het spel hebben inmiddels hun intrede gedaan en Niantic CEO John Hanke heeft tijdens de Comic-Con in San Diego laten weten dat er nog veel nieuwe features in het volle vat met toekomstige updates zitten. Toch blijft er nog veel om over te speculeren; waar moet de game (volgens ons) naartoe?

Met de release van Pokémon GO heeft Niantic ons dé Pokémon game gegeven waar we allemaal als klein jongetje/meisje al van droomden. We kunnen eindelijk in onze eigen wereld Pokémon vangen, ze gebruiken tijdens gevechten in Pokémon gyms en in verschillende teams met elkaar de strijd aangaan. Toch mist er voor velen nog een hoop om de Pokémon ervaring compleet te maken. Waar blijft het traden? En wanneer kan ik nou eindelijk al die Pidgeys tegelijk naar de professor sturen?

Trading, Pokémon Centers en meer!2ClbNuy
Sommige toekomstige features zijn al bevestigd door Hanke in interviews tijdens de Comic-Con. De meest prominente voorbeelden hiervan zijn trading, wat door Hanke als een “core-element” wordt genoemd, en de toevoeging van Pokémon Centers, waarbij spelers hun Pokémon kunnen healen na een battle. Pokéstops kunnen de rol van een Pokémon Center aannemen, maar hoe de vork precies in de steel zit weten we nog niet. Een mogelijkheid is dat de spelers zelf een Pokéstop kunnen omtoveren tot een Pokémon Center door middel van een item (daarbij zou het effect dus ook tijdelijk zijn, net als bij een Lure Module).

Andere features waar Niantic volgens Hanke over nadenkt zijn globale leaderboards, breeding en uiteraard het toevoegen van meer Pokémon (hoogstwaarschijnlijk generatie 2). Wanneer dit precies gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.

Speculeren
Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar andere toekomstige features, die op die moment nog niet zijn aangekondigd door Niantic. Er is namelijk nog steeds niks bekend over eventuele PvP battles of over het door de community in het leven geroepen bulk-selecting systeem, waarbij meerdere Pokémon tegelijk te selecteren moeten zijn. Dit laatste zou een groot gebruiksgemak opleveren bij het transferren van zwakke Pokémon, wat nu vaak tijdrovend is.

Pokemon GO FriendsDaarnaast zou het ideaal zijn als je al je vrienden in Pokémon GO kunt toevoegen en via een friend menu met hen kunt vechten, ruilen en chatten. Via datzelfde menu zou je ook andermans level, achievements en aantal gevangen Pokémon kunnen zien, wat vooral het hunten van achievements een stuk interessanter maakt.

Tot slot is het nog steeds speculeren over wanneer de felbegeerde legendaries hun intrede gaan doen. Het meest logische scenario is dat er een evenement komt rondom de drie legendarische vogels (Zapdos, Moltres en Articuno), waarbij de verschillende teams een belangrijke rol spelen. Hanke gaf tijdens de Comic-Con al aan dat de teams te maken hebben met de legendarische vogels, maar hoe de vork precies in de steel zit is nog niet bekend. De kans is groot dat Mewtwo en Mew de laatste twee Pokémon zijn van deze generatie die het licht gaan zien, waarschijnlijk weer in de vorm van een evenement. Natuurlijk blijven het speculaties, er is namelijk nog weinig tot niks bekend gemaakt over de legendaries.

Wat willen jullie graag in toekomstige updates zien? Laat het ons weten in de comments of op de forums!