HomeBlogBREAKING! Bevestigd: eind deze week Gen 2 in Pokémon GO!

BREAKING! Bevestigd: eind deze week Gen 2 in Pokémon GO!

Via het officiële kanaal heeft Niantic bekend gemaakt dat later deze week generatie twee in Pokémon GO komt. Chikorita, Cyndaquil, Totodile en vele andere zullen komende week worden toegevoegd aan. Totaal zullen er meer dan 80 Pokémon worden toegevoegd. Naast deze update komen er nog andere aanpassingen die wij hieronder zullen toelichten.

Extra Pokémon: Meer dan 80 nieuwe Pokémon worden toegevoegd bekend van de Johto regio in Pokémon Goud en Zilver. Daarnaast wordt ook het geslacht toegevoegd aan het spel waardoor er meer combinaties mogelijk zijn.

Nieuwe evoluties: Wanneer de evolutie beschikbaar is in Johto van een Pokémon wordt het mogelijk om deze te evolueren. Spaar je candy dus om snel nieuwe Pokémon in je Pokédex beschikbaar te krijgen. In de post geeft Niantic aan dat ook uit Pokéstops nieuwe items kunnen komen (de stones waar wij al eerder over berichtte: linkje!). Deze ga je nodig hebben om evoluties compleet te maken.

Nieuwe wild Pokémon reacties: Pokémons kunnen anders reageren wanneer je deze probeert aan te vangen. Tevens is de interface om Pokemons te selecteren en berries (zie volgend punt) aangepast om dit sneller en gemakkelijk te maken. Het wordt dus even wat werk om te wennen wanneer deze update aan het eind van de week wordt doorgevoerd.

Nieuwe Berries: Er zullen twee nieuwe berries bijkomen namelijk Nanab Berries en Pinap Berries. De Nanab Berry zorgt ervoor dat een Pokémon minder snel beweegt en dus makkelijker te vangen is. Een Pokémon met een hogere speed zal dus anders reageren zoals toegelicht in vorige punt en met deze berry zal deze vertraagd kunnen worden, verwachten wij. Nog interessanter is de Pinap Berry. Wanneer je deze geeft en in je volgende vangst vang je de Pokémon krijg je dubbele candy!! Super handig, maar naar verwachting een zeldzame berry.

Nieuwe avatar mogelijkheden: Minst relevant, maar de garderobe voor je avatar wordt uitgebreid. Leuk om even te stylen, al zal je met bovenstaande aanpassingen niet veel tijd voor hebben.

Wij verwachten dat alles zaterdag doorgevoerd gaat worden, zodat de 6 uur lure verlenging een dag overlapt met de uitbreiding van generatie 2. Hieronder de introductie video:

Wat is jullie reactie hierop? Registreer je op PokemonGo.nl en praat mee op het forum.