Pokemon Day op 27 februari

27 februari is officieel Pokémon day, omdat 27 februari 1996 de eerste keer Pokémon werd uitgezonden op de Japanse televisie. Inmiddels dus al 21 jaar. Daarom viert Niantic dit met een Pikachu met feestmuts, maar dat lijkt ons nogal weinig voor zo’n speciale dag. Daarom zullen standaard dubbele candy, XP, etc. zeker ook hun intreden doen. Dus spaar snel want vanaf 26 februari 22:00 tot 6 maart 22:00 kan je op jacht naar Pikachu met muts!

Overzicht Eieren Pokémon GO Generatie I + II

Hieronder vinden jullie een overzicht welke Pokémon je uit welk ei kan krijgen. Door de toevoeging van de generatie 2 is er nogal wat veranderd hierin. Het lijkt erop dat generatie 2 wel vaker eruit komen, dan generatie 1 Pokémon. Hier wordt nu nog onderzoek naar gedaan. Deze blog zal geupdate worden wanneer dit onderzoek afgerond is.

Sprite Pokémon Ei Groep
Generation I + II 2 KM Eieren
  Aipom 2KM
  Chikorita 2KM
  Totodile 2KM
  Cyndaquil 2KM
  Misdreavus 2KM
Pichu 2KM
Remoraid 2KM
Slugma 2KM
Togepi 2KM
Cleffa 2KM
Igglybuff 2KM
Ledyba 2KM
Bulbasaur 2KM
Charmander 2KM
Squirtle 2KM
Caterpie 2KM
Nidoran F 2KM
Nidoran M 2KM
Zubat 2KM
Ekans 2KM
Abra 2KM
Oddish 2KM
Venonat 2KM
Digglet 2KM
Machop 2KM
Bellsprout 2KM
Exeggcute 2KM
Geodude 2KM
Slowpoke 2KM
Gastly 2KM
Krabby 2KM
Goldeen 2KM
Magikarp 2KM
Generatie I + II 5 KM Eieren
Elekid 5KM
Sneasel 5KM
Yanma 5KM
Girafarig 5KM
Natu 5KM
Magby 5KM
Phanpy 5KM
Qwilfish 5KM
Shuckle 5KM
Smoochum 5KM
Stantler 5KM
Tyrogue 5KM
Wobbuffet 5KM
Wooper 5KM
Dunsparce 5KM
Sandshrew 5KM
Vulpix 5KM
Paras 5KM
Meowth 5KM
Psyduck 5KM
Mankey 5KM
Growlithe 5KM
Poliwag 5KM
Tentacool 5KM
Ponyta 5KM
Magnemite 5KM
Farfetch’d (*) 5KM
Doduo 5KM
Seel 5KM
Grimer 5KM
Shellder 5KM
Onix 5KM
Drowzee 5KM
Voltorb 5KM
Cubone 5KM
Lickitung 5KM
Koffing 5KM
Rhyhorn 5KM
Tangela 5KM
Kangaskhan (*) 5KM
Horsea 5KM
Staryu 5KM
Mr. Mime (*) 5KM
Scyther 5KM
Pinsir 5KM
Tauros (*) 5KM
Eevee 5KM
Porygon 5KM
Omanyte 5KM
Kabuto 5KM
Generation I + II 10 KM Egg hatches
Gligar 10KM
Miltank 10KM
Larvitar 10KM
Mantine 10KM
Mareep 10KM
Pineco 10KM
Skarmory 10KM
Sudowoodo 10KM
Chansey 10KM
Lapras 10KM
Aerodactyl 10KM
Snorlax 10KM
Dratini 10KM

Live Blog: Release Generatie 2 in Pokémon GO

In deze blog houden wij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de release van de Generatie 2 Pokémon op vrijdag 17 februari. Afgelopen week maakte Niantic bekend dat eind van deze week de generatie 2 Pokémon worden verspreid. Naast deze aankondiging werden in verschillende winkelcentra in Europa ca. 10-15 Pokéstops en gyms toegevoegd waar zaterdag 18 februari grote events gehouden worden.

Druk af en toe op F5 zodat u het laatste nieuws ontvangt.

[17-02 13:01]: Dat de update nog niet altijd helemaal klopt blijkt wel uit onderstaande screenshot. Een water Pokémon die Fire Blast leert. Uniek…

[17-02 11:38]: Zoals gemeld zouden er ook nieuwe moves komen voor Pokémon tijdens het vangen. Hieronder een video van iemand die een Abra probeert te vangen en zijn nieuwe move laat zien.

[17-02 10:53]: Via privé bericht op onze Facebook pagina ontvingen wij zojuist deze screenshot van Steelix. Screenshot is niet gemaakt in Nederland en voor de evolutie van Onix naar Steelix heb je een item nodig uit een Pokéstop. Deze lijken wel super zeldzaam te zijn, want er worden weinig meldingen over gemaakt.

[17-02 10:51]: Ondanks dat shiny wel al in de code is gevonden gaan wij uit van een glitch of Photoshop werk. Toch leuk om met jullie te delen: Shiny Sakura.

[17-02 10:25]: Zoals gemeld in de release van generatie twee zitten er ook geslachten bij elke Pokémon (zie rechts naast de HP balk). Er zijn ook Pokémon die er anders uitzien bij mannetje en vrouwtje. Zo heeft de vrouwelijke Pikachu een hartje aan het eind van haar staart, maar vonden wij deze vrouwelijke Wobbuffet ook wel de moeite waard.

[17-02 10:22]: Wil je de nieuwe Eevee evoluties Espeon en Umbreon? Hernoem je Eevee dan simpelweg. Voor Espeon is dat Sakura. Voor Umbreon is dat Tamao.

[17-02 10:12]: Tyrogue komt uit 5km ei.

[17-02 10:02]: De eieren zijn uiteraard ook gewijzigd. Zo is Matine uit een 10km ei gekomen, Smoochum (Baby die er al in zat) is van 10 naar 5km gegaan. Wij zullen een nieuwe plaat gaan maken met overzicht van de eieren vandaag.

[17-02 9:51]: Ook Unown is gevonden. Deze persoon ving hem in Australië.

[17-02 7:02]: Ondanks eerdere berichten lijkt Heracross op dit moment wel een regional Pokémon. Door de Verenigde Staten loopt een zogeheten “Tauros”-line. Hierboven is Tauros alleen te vangen, eronder niet. Die lijn lijkt nu cruciaal te zijn, want onder die lijn is Heracross tot nu toe alleen gevangen. Wij hopen dat deze toch snel ergens anders gevangen wordt, is toch een van onze favorieten.

[17-02 05:01]: Evolutie Pokémon geven meer candy. Dus vang je vanaf nu een Pidgeotto, Muk of andere evolutie dan krijg je meer candies dan de eerste evolutie.

[17-02 4:00]: Een overzicht van alle generatie 1 Pokémon om te evolueren + welk item nodig bij evolutie:

Golbat -> Crobat: 100 zubat candies (nothing special)
Gloom -> Bellossom: 100 oddish candies and a Sun Stone
Poliwhirl -> Politoed: 100 Poliwag candies and a King’s Rock
Slowpoke -> Slowking: 50 Slowpoke candies and a King’s Rock
Onix -> Steelix: 50 Onix candies and a Metal Coat
Chansey -> Blissey: 50 Chansey candies (nothing special)
Seadra -> Kingdra: 100 Horsea candies and a Dragon Scale
Scyther -> Scizor: 50 Scyther candies and a Metal Coat
Eevee -> Umbreon: 25 Eevee candies (nothing special). nickname Tamao for 100% chance
Eevee -> Espeon: 25 Eevee candies (nothing special). nickname Sakura for 100% chance
Porygon -> Porygon 2: 50 Porygon candies and a Up-Grade

[17-02 3:15]: Het combineren van Berries is niet mogelijk. Dus een Raspberry i.c.m. een van de twee nieuwe is helaas niet mogelijk.

[17-02 3:11]: Ditto kan ook uit verschillende generatie 2 Pokémon ontstaan. Hoothoot and Sentret zijn tot nu toe bevestigd hierin.

[17-02 1:45]: Wereldwijd komen de signalen binnen dat er geen regio Pokémon bekend zijn onder generatie 2. Bij elke Pokémon wordt direct gemeld dat die ook ergens anders gevangen is.

[17-02 00:00]: Daar zijn de eerste screenshots en inmiddels ook door onszelf bevestigd: Generatie 2 is er!

[16-02 23:58]: De eerste screenshots zijn op internet al verspreid. Zo dien je voor Scyther naar Scizor 40 candies te hebben en een item die alleen via Pokéstops te verkrijgen zijn.

[16-02 23:51]: De eerste berichten verwachten dat de Pokémon in Nederland om 00:00 of 01:00 komen. Dit zijn de standaard tijdstippen die Niantic normaal aanhoudt voor Nest miagraties.

[16-02 23:48]: Er is een mail verspreid waarin de aankondiging staat dat de Generatie 2 Pokémon vandaag (vrijdag) in het spel komen. Precieze tijd is nog onbekend voor Nederland.

Samenwerking met Winkelcentra gestart

Het nieuws blijft maar binnenlopen afgelopen dagen vanuit Niantic. Na het valentijnsevent, de aankondiging van de tweede generatie deze week brengt Niantic vandaag weer nieuws. In samenwerking met Unibail-Rodamco, eigenaar van verschillende winkelcentra in de wereld worden er veel Pokéstops en Gyms toegevoegd. Bij de winkelcentra (lijst later in deze blog te vinden) worden ca. 10-15 pokestops en gyms toegevoegd. Daarnaast vindt er een groot event plaats aankomende zaterdag. In Nederland gaat het om Stadshart Amstelveen.

Event op 18 februari

Aankomende zaterdag al staan alle winkelcentra vol met Pokémon spelers. Tijdens het event zullen wedstrijden worden gehouden, de lures staan gehele dag aan maar grootste gerucht is wel dat het bericht eindigt met de tekst dat je samen op pad moet gaan voor Pokémon Go tijdens dit event. Sommige denken dat tijdens dit event Mewtwo bij de winkelcentra te vangen is.

De volledige lijst is:

 • Vienna, Austria—Donau Zentrum
 • Prague, Czech Republic—Centrum Černý Most
 • Copenhagen, Denmark—Fisketorvet
 • Paris, France—Les 4 Temps I Forum des Halles I Velizy 2 I Aeroville
 • Lyon, France—La Part-Dieu
 • Nice, France—Polygone Riviera
 • Lille, France—Euralille
 • Berlin, Germany—Gropius Passagen
 • Munich, Germany—Pasing Arcaden
 • Oberhausen, Germany—CentrO
 • Leipzig, Germany—Höfe am Brühl
 • Warsaw, Poland—Arkadia
 • Barcelona, Spain—La Maquinista
 • Madrid, Spain—Parquesur
 • Valencia, Spain—Bonaire
 • Stockholm, Sweden—Mall of Scandinavia
 • Amsterdam, The Netherlands—Stadshart Amstelveen

BREAKING! Bevestigd: eind deze week Gen 2 in Pokémon GO!

Via het officiële kanaal heeft Niantic bekend gemaakt dat later deze week generatie twee in Pokémon GO komt. Chikorita, Cyndaquil, Totodile en vele andere zullen komende week worden toegevoegd aan. Totaal zullen er meer dan 80 Pokémon worden toegevoegd. Naast deze update komen er nog andere aanpassingen die wij hieronder zullen toelichten.

Extra Pokémon: Meer dan 80 nieuwe Pokémon worden toegevoegd bekend van de Johto regio in Pokémon Goud en Zilver. Daarnaast wordt ook het geslacht toegevoegd aan het spel waardoor er meer combinaties mogelijk zijn.

Nieuwe evoluties: Wanneer de evolutie beschikbaar is in Johto van een Pokémon wordt het mogelijk om deze te evolueren. Spaar je candy dus om snel nieuwe Pokémon in je Pokedex beschikbaar te krijgen. In de post geeft Niantic aan dat ook uit Pokéstops nieuwe items kunnen komen (de stones waar wij al eerder over berichtte: linkje!). Deze ga je nodig hebben om evoluties compleet te maken.

Nieuwe wild Pokémon reacties: Pokémons kunnen anders reageren wanneer je deze probeert aan te vangen. Tevens is de interface om Pokemons te selecteren en berries (zie volgend punt) aangepast om dit sneller en gemakkelijk te maken. Het wordt dus even wat werk om te wennen wanneer deze update aan het eind van de week wordt doorgevoerd.

Nieuwe Berries: Er zullen twee nieuwe berries bijkomen namelijk Nanab Berries en Pinap Berries. De Nanab Berry zorgt ervoor dat een Pokemon minder snel beweegt en dus makkelijker te vangen is. Een Pokémon met een hogere speed zal dus anders reageren zoals toegelicht in vorige punt en met deze berry zal deze vertraagd kunnen worden, verwachten wij. Nog interessanter is de Pinap Berry. Wanneer je deze geeft en in je volgende vangst vang je de Pokémon krijg je dubbele candy!! Super handig, maar naar verwachting een zeldzame berry.

Nieuwe avatar mogelijkheden: Minst relevant, maar de garderobe voor je avatar wordt uitgebreid. Leuk om even te stylen, al zal je met bovenstaande aanpassingen niet veel tijd voor hebben.

Wij verwachten dat alles zaterdag doorgevoerd gaat worden, zodat de 6 uur lure verlenging een dag overlapt met de uitbreiding van generatie 2. Hieronder de introductie video:

Wat is jullie reactie hierop? Registreer je op PokemonGo.nl en praat mee op het forum.

CEO Niantic bevestigd: Top features komen eraan!

In een interview met Waypoint geeft John Hanke, CEO van Niantic, een inkijk in wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is en wat er op de planning staat. Het voorgesprek met The Pokémon Company in Japan om toestemming te krijgen voor het ontwikkelen van de applicatie tot aan de release kunnen jullie lezen via het linkje hierboven. Wij focussen ons op het gedeelte wat daarna komt. Het succes van de app is niet meer om heen te draaien met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Dit succes was zo overweldigend dat de servers het de eerste maanden zwaar hadden. Om deze problemen op te lossen werd doorontwikkelingswerk stilgelegd. Dit heeft ervoor gezorgd dat updates zoals PvP en ruilen nog niet beschikbaar zijn.

PvP en ruilen

Expliciet geeft John in het interview deze opties aan en dat één van hen al in het spel zou zitten als de problemen er toen der tijd niet waren geweest. Hij vervolgt: “Niantic vindt het belangrijk om eerst alle zaken op orde te krijgen voordat er verder gekeken kan worden. Maar PvP en ruilen komen zeker naar Pokémon Go.”. Wij zijn vooral benieuwd in welke vorm dit gaat komen, omdat ruilen kan zorgen dat de spelers snel alle Pokémon hebben.

Gym Battles

Zou jij de gyms nog steeds doen als je er geen coins voor zou krijgen? John omschrijft de gym battles als rudimentair: simpel klikken op je scherm om een Pokémon te verslaan. Dit zal op de schop gaan en meer interactief worden.

Meer events komen eraan

Een belangrijk onderdeel van het spel zijn de events. Omdat er zoveel spelers wereldwijd spelen tijdens een event is dit een hele klus om in goede banen te leiden. Het event is echter een zeer belangrijk punt voor John en verwacht in 2017 een live event te organiseren. Wij zijn benieuwd!

Generatie 2

Uiteraard kijken wij allemaal uit naar generatie 2 Pokémon. Onze verwachting is dat deze stap gewijs gebracht gaat worden óf wanneer het weer een wereldwijd een stuk beter, zodat de gekte weer los kan barsten.

Een grotere kans om Snorlax & Lapras te krijgen.

Ei overzicht

Veranderingen in de eieren!

In vele updates die Niantic doet staat altijd de “minor textfix”, tot grote frustratie van de community. Echter veranderen er achter de schermen meer dingen dan wij soms direct van op de hoogte gesteld worden. Zo ook de indelingen van de eieren. Er is geschoven met Pokémon van 10 naar 5 kilometer en van 5 naar 2 kilometer. Deze wijzigingen lijkt niet van groot belang te zijn, maar dat is die wel degelijk. De groep van 2 kilometer Pokémon was vrij klein, terwijl de 5 kilometer groep te groot was. Door te schuiven komen er uit de stops meer 2 kilometer eieren en dus kan je sneller deze uitlopen, maar is de kans ook groter dat je jouw Pokémon die je nog moest uit een 5 kilometer ei groter is geworden (als deze nog in het 5 kilometer ei zit). Met name de wijziging op 10 kilometer is interessant. Er zijn, zover bekend, geen nieuwe Pokémon bijgekomen. Maar hierin zijn er wel twee uitgehaald en is jouw kans op een Snorlax, Lapras, Dratini of Aerodactyl een stuk groter geworden.

Hieronder een overzicht met de veranderingen:

Van 5km naar 2km:

 • Abra
 • Bellsprout
 • Cubone
 • Diglett
 • Ekans
 • Exeggecute
 • Gastly
 • Goldeen
 • Krabby
 • Machop
 • Nidoran (both)
 • Oddish
 • Seel
 • Slowpoke
 • Venonat
 • Voltorb

Van 10km naar 5km:

 • Pinsir
 • Scyther

Totaal overzicht is te vinden in onderstaande afbeelding:

Valentijnsevent bekend gemaakt door Niantic

Via de officiële kanalen heeft Niantic het valentijnsevent bekend gemaakt. Dit event is sterk vergelijkbaar met het Halloween event waarbij toen voor een korte periode meer Gastly, Haunter, Meowth en andere Pokémon te vangen waren. Met valentijn staat alles bij Pokémon GO in het teken van roze Pokémon. Je kan Chansey, Clefable, Clefary en andere roze Pokémon veel vaker vinden in het wild. Wanneer dit net zo erg is als tijdens het Halloween event kan je niet om deze heen en vervangen zij zowat de bekende Pidgey en Ratatta’s. Tevens is de kans om Cleffa, Igglybuff en Smoochum uit een ei te krijgen hoger. Dus mis je deze nog in je Pokédex, dan is nu de tijd om snel kilometers te gaan maken.

Daarnaast zijn er nog enkele andere updates:

 • Dubbele candy bij het vangen van Pokémon.
 • Dubbele candy bij het uitlopen van eieren.
 • Dubbele candy bij het transferen van Pokémon.
 • Lure Modules duren maarliefst 6 uur in plaats van de huidige 30 minuten!

Het event zal beginnen op 8 februari (om 8 uur) tot en met 15 februari 8 uur ’s avonds. De komende week kan je dus flink aan de slag. Enige minpunt volgens ons: geen nieuwe Pokémon nog.

Bron: PokemonGoLive (Officieel kanaal Niantic)

276b7bd4cc43ae89883c2c897cb04619b2b4ccb7_hq

Code uitbreidingen met o.a. nieuwe aanvallen & evolutie items

Elke update doet TheSilphRoad een code analyse om te achterhalen wat wij kunnen gaan verwachten. Ditmaal werd v0.53.1 bekeken en hier staan enkele mooie vooruitzichten op de planning.

Ruim 30 nieuwe aanvallen zijn toegevoegd

Een belangrijke stap richting het uitbrengen van de generatie 2 Pokémon is het toevoegen van nieuwe aanvallen aan het spel. In totaal zijn er 38 nieuwe aanvallen gevonden in de code. Eerst was er nog de Transform aanval van Ditto, maar nu zijn er toch concrete nieuwe quick & charge moves gevonden die generatie 2 kunnen ondersteunen. Hieronder een tabel met de 38 nieuwe aanvallen.

NEW QUICK MOVES: NEW CHARGE MOVES:
Counter
Powder Snow
Charge Beam
Volt Switch
Dragon Tail
Infestation
Struggle Bug
Astonish
Iron Tail
Fire Spin
Bullet Seed
Extrasensory
Air Slash
Hex
Snarl
Close Combat
Dynamic Punch
Focus Blast
Aurora Beam
Wild Charge
Zap Cannon
Avalanche
Brave Bird
Sky Attack
Sand Tomb
Rock Blast
Silver Wind
Night Shade
Gyro Ball
Heavy Slam
Overheat
Grass Knot
Energy Ball
Futuresight
Mirror Coat
Outrage
Crunch
Foul Play

Evolutie items toegevoegd

In de Pokémon serie is het mogelijk om te evolueren met behulp van zogeheten evolutie items.  Deze items zijn vaak zelfs een vereisten om te kunnen evolueren. Daarom is de ontdekking van de deze items toch wel het hoogtepunt van deze update. Vanaf nu kan Niantic vanaf hun kant, dus zonder app update, de evolutie items aanzetten. Met het uitbrengen van deze update kunnen nieuwe evoluties uitgebracht worden en kan er, naast de evolutie items, dan ook geëvolueerd worden met behulp van een stone. Onderstaande vijf zijn sowieso beschikbaar in de code:

 • SUN STONE
 • KINGS ROCK
 • METAL COAT
 • DRAGON SCALE
 • UPGRADE

De Pokémon Unown is gevonden

Ditto is een aparte Pokémon in de serie en het spel, maar Unown met het complete alfabet, vraagteken en uitroepteken ook. In de code van deze update is deze speciale Pokémon te vinden. Dit houdt in dat met een simpele druk op de knop op het hoofdkantoor van Niantic men 28 nieuwe Pokémon in het spel kan brengen. Hoe deze Pokémon beschikbaar wordt in het spel, is bij ons nog niet bekend.

Overige uitbreidingen

Naast bovenstaande uitbreidingen zijn nog kleine updates gedaan zoals nieuws gedeelte, meer avatar aanpassingen, shiny en geslachtscode. Houdt onze website in de gaten voor toekomstige uitbreidingen en releases.

Nieuwe Pokémon met valentijnsdag

Al enige tijd is het rustig met updates rond Pokémon GO en dat Niantic fan is van events mag inmiddels duidelijk zijn. Daarom verwachten wij (op basis van code analyse) dat komende Valentijnsdag minstens twee nieuwe Pokémon uitgebracht gaan worden. Deze zullen van de tweede generatie zijn. Al eerder bracht Niantic via de eieren nieuwe baby Pokémon in het spel, maar nu zou het gaan om evoluties van Eevee.

Via het buddy systeem kunnen er twee nieuwe Pokémon uitkomen namelijk:

• Espeon: Buddy + dag (4:00  – 17:59)
• Umbreon: Buddy + nacht (18:00 – 3:59)

Eevee is op dit moment te evolueren door middel van het hernoemen van de naam. Ben je gericht op zoek naar Jolteon, Vaporeon of Flareon dan kan je eenmalig een keer naar deze evolueren door je Eevee te hernoemen. De Eevee namen zijn:

• Jolteon: “Sparky”
• Vaporeon: “Rainer”
• Flareon: “Pyro”

Mocht Niantic deze manier van evolueren toepassen dan sluit dit aan bij de manier van de Gameboy-games. Wij zijn benieuwd, komende week weten we het zeker.