GO voor de hersenstichting!

“Met Pokémon GO iets sociaals en liefdevols doen? Dat kan!” Met deze woorden werft Annemarie uit Zeist deelnemers voor een door haarzelf georganiseerde Pokémon GO sponsorloop op zondag 4 september. Langs de uitgestippelde route in Zeist bevinden zich vele Pokéstops en gyms voor de deelnemers. Het doel is simpel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de hersenstichting.

Onze hersenen zijn maar een fragiel orgaan. Dit werd op een vervelende manier duidelijk toen de vader van Annemarie te maken kreeg met een hersenbloeding, met een herseninfectie tot gevolg. Inmiddels zit hij in een revalidatietraject, maar de hele gebeurtenis heeft Annemarie getriggerd om wat te doen. Annemarie: “Ik wilde iets doen, iets nuttigs, iets liefdevols, iets waarmee ik mijn vader kan steunen maar ook andere kan helpen. Toen Pokémon Go uit kwam was dat een welkome afleiding van de lange ziekenhuis dagen. Gewoon even rustig door de wijk, bos of weide heen lopen op jacht naar Pokémon.  Ik kreeg toen een idee; waarom die twee niet combineren?”

GOGO

pikachu
Inmiddels zijn er verschillende sponsoren gestrikt en worden er ook heuse prijzen weggegeven aan de deelnemers die  het grootste bedrag doneren (o.a. powerbanks, een pluche Pikachu en een diner cheque). Aan de overige deelnemers worden er nog extra prijzen verloot. Annemarie heeft ook laten weten dat er op de dag van de sponsorloop meerdere lures actief zullen zijn langs de route, zodat er extra veel Pokémon tevoorschijn komen.

Wil je de hersenstichting steunen en heb je zin om samen met een groep andere Pokémon jagers op pad te gaan? Aanmelden is mogelijk via de Facebook pagina van het evenement: https://www.facebook.com/events/277321772636610/

Ben je nieuwsgierig geraakt door dit initiatief en wil je meer weten over deze sponsorloop? Neem dan een kijkje op de website van het evenement.

En zoals Annemarie zelf zegt: “Laten we samen met Pokémon GO iets liefdevols bereiken!”

Pokémon (GO) fan gezocht met een (beetje) schrijfervaring

Blogger gezocht

We zijn heel lekker op weg om wat moois neer te zetten, de community op Facebook groeit met de dag en ook in de bezoekersaantallen van de website zit een stijgende lijn. Op dit moment doe ik het meeste werk alleen, maar hebben wel al twee Pokémon fans aangeboden te willen helpen waar ze kunnen, heel gaaf!

Omdat ik zelf geen fantastische schrijver ben en ik mij meer wil focussen op de functionaliteiten en design van de website ben ik op zoek naar nog iemand die het leuk lijkt om af en toe een stukje op de website en/of Facebook te schrijven. Op dit moment is er nog niet heel veel te vertellen over Pokémon GO, in het begin zul je dus een beetje creatief moeten zijn om iets te kunnen schrijven. Er wordt niet verwacht dat je dagelijks iets plaatst maar de site moet wel zoveel mogelijk in “beweging” blijven.

Vangt dat!?
Nu nog even niks, hihi

Hoe meld ik mij aan?
Stuur mij een berichtje op Facebook of plaats hier een reactie en vul je e-mailadres in, ik neem dan contact met je op.

Ik kan niet schrijven maar wil wel helpen!
Babbelen kan altijd, mocht je het gevoel hebben dat je op een andere manier iets toe kan voegen aan de site mag je ook reageren.

Wat te doen tot de release?

Het duurt nog even voordat we los kunnen met Pokémon GO hier in Nederland, wat doen we tot het zover is? Wij hebben een aantal opties voor jullie opgesomd!

Wandelen / Hardlopen
Het is nog niet bevestigd maar men verwacht dat een aantal onderdelen in het spel vereist dat je een x aantal stappen zet. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat een ei wat je gevonden hebt uitkomt na 20.000 stappen. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat je straks toch echt op stap moet om Pokémon te gaan vangen of misschien een Gym te gaan bezoeken. Dus mocht je een beetje fanatiek gaan spelen kan wat conditie opbouwen zeker geen kwaad.

IngressIngress
De ontwikkelaars van Ingress zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van Pokémon GO en deze zullen zeker een aantal overeenkomsten met elkaar hebben. Ingress is net als Pokémon GO een augmented realityspel, dat massaal online gespeeld op Android en iOS. Doel van het spel is om als partij zoveel mogelijk oppervlakte (gewogen naar bevolkingsdichtheid) te beslaan door de portalen in driehoeken aan elkaar te koppelen. Dus om al een beetje een feel te krijgen van wat je straks kan verwachten en omdat Ingress gewoon een heerlijk spel is raad ik dit zeker aan.

Deel het met je vrienden
Ik ben er van overtuigd dat dit spel op zichzelf al fantastisch gaat zijn, maar het wordt nog veel beter als we een goede community hebben. Vertel je vrienden, familie, kennissen en collega’s wat er aan zit te komen. Er zijn maar weinig mensen (onder de 30) die niks met Pokémon hebben en er dus niet van gedroomd hebben ooit zelf een Pokémon trainer te worden. Op  Facebook zijn verschillende community’s aanwezig, de Nederlandse community kun je hier joinen.

Pokémon Red GameboyHaal dat oude Pokémon spel weer eens uit de kast
Voor veel van ons zal het begonnen zijn met Red of Blue op de Gameboy. Mocht je nog zo’n klassieker ergens achter in een kast hebben liggen, pak hem dan weer eens op! Niet meer te vinden of is hij persongeluk een keer in de prullenbak geëindigd? Geen probleem! Tegenwoordig kun je deze oude klappers ook in je browser spelen, even die bekende zoekmachine gebruiken en je vind genoeg resultaten!

Hebben jullie nog suggesties?

(5x) Win een Pokémon t-shirt

Win een Pokémon t-shirt

Hoe tof zou het zijn als we actieve spelers straks kunnen herkennen aan dat rode petje of dat Pikachu shirt!? Om af te trappen (en omdat we de 500 likes op Facebook hebben gehaald!) geven we 5 Pokémon t-shirts naar keuze weg! Zondag 4 oktober verloten we deze onder de mensen die deze post EN onze pagina geliked hebben!

Bekijk hier onze Facebook en de post: facebook.com/pokemongonederland

Graphics vs Gameplay

Pokémon GO

Met alle aandacht die Pokémon GO momenteel krijg is het logisch dat er ook mensen zijn die nog een beetje voorzichtig zijn of er zelfs helemaal geen vertrouwen in hebben dat Niantic iets goeds neer gaat zetten. “De trailer ziet er zo gelikt uit, dat gaat nooit zo werken”. Dit klopt helemaal, we gaan niet die Pikachu zien staan in een steegje, of die Charizard slapend op een steen in de heuvels van Limburg!

Dit wordt dus helemaal niks?
Laten we voorop stellen dat, net als bij vele eerdere Pokémon games, de gameplay vele malen belangrijker is dan dat het er gelikt uitziet. Natuurlijk zou het geweldig zijn als je werkelijk de Pokémon in de echte wereld ziet staan maar dat is niet waar het hier om gaat. Het gaat er om dat je straks een echte Pokémon trainer bent!

Is het nog niet helemaal duidelijk? Kijk dan even de Ingress launch trailer en daarna deze in-game screenshot. Soortgelijk verschil moet je ook verwachten bij Pokémon GO.

Uiteindelijk is alles wat we nu doen nog speculeren maar wij zijn er van overtuigd dat hier iets heel cools uit gaat komen! In plaats van binnen zitten, vastgeroest aan je 3DS, gaan we straks weer naar dat Park waar je al jaren niet meer bent geweest en ga je nieuwe mensen ontmoeten.

Gotta catch ‘em all!

Pokémon GO interface mock-up

 

Wat we tot nu toe weten over Pokémon GO

De hype lijkt met de dag te groeien, en dus ook de geruchten. Een aantal dingen kunnen we echter al met redelijke zekerheid zeggen aan de hand van de trailer en persconferentie.

– Pokémon GO is een samenwerking tussen Niantic (start-up van Google, developer van Ingress), The Pokémon Company, en Nintendo.
– Augmented Reality spel waar gebruikers hun smartphone gebruiken (Android en iOS) en via GPS Pokémon verzameleen
– Closed beta zal beginnen in de winter van 2015, release zal begin 2016 zijn.
– Er zit een vorm van player vs player battle in, details zijn onbekend.
– Het ruilen van Pokémon met andere spelers zal mogelijk zijn.
– Het lijkt er op dat Pokémon te vinden zijn op plekken afhankelijk van hun type.
– Verschillende items (Pokéballs, Potions, etc).
– Het spel zal gratis te downloaden zijn maar er komt een mogelijkheid voor het gebruik in-game aankopen.
– Om te zorgen dat spelers niet constant op hun smartphone hoeven te kijken komt de Pokémon GO Plus ook uit. Deze zal oplichten en beginnen met trillen wanneer er een Pokémon of andere speler in de buurt is.
– Er lijkt een leveling element in te zitten.
– De in-game graphics lijken niet over de “echte wereld” gelegd te worden (zoals de trailer doet geloven).

Pokémon GO app

Suggesties / Feedback / Ideeën

We hebben zelf al een aantal functionaliteiten waar we mee bezig zijn maar suggesties,  feedback en ideeën zijn altijd welkom.

Waar we sowieso mee bezig gaan:

  • Een interactieve map waar gebruikers hun gevonden Pokémon op kunnen plaatsen.
  • Een plek om trades op te zetten
  • Een plek om battles op te zetten
  • Misschien iets van een leaderboard