HomeGO MapDit zijn de beste Pokémon GO plekken in Nederland

Dit zijn de beste Pokémon GO plekken in Nederland

Om het voor eenieder wat makkelijker te maken, hebben wij voor jullie uitgezocht wat nou de aller beste plekken in Nederland zijn om Pokémon GO te spelen. Voor iedere Pokémon GO speler geldt namelijk hetzelfde, je zal vroeg of laat moeten gaan wandelen om het spel goed te kunnen spelen. Omdat je toch je huis uit moet is het wel zo handig om dan maar meteen een leuke route met veel Pokéstops te lopen.

Steden

Uiteraard zijn de grootste steden meteen ook de beste steden om Pokémon GO in te spelen. In de binnensteden zijn namelijk talloze Pokéstops en gyms te vinden. De tien grootste steden van Nederland zijn:

 1. Amsterdam
 2. Rotterdam
 3. Den Haag
 4. Utrecht
 5. Eindhoven
 6. Groningen
 7. Tilburg
 8. Almere
 9. Breda
 10. Nijmegen

Mocht je dus in of in de buurt wonen van één van deze steden, dan is het aan te raden om in de binnenstad te gaan spelen. Omdat we ons voor kunnen stellen dat dit uiteindelijk wel kan gaan vervelen, hebben we eens gekeken naar wat andere goede opties kunnen zijn.

Pretparken

Pretparken worden vrijwel het hele jaar goed bezocht. Dit betekent dat er dus ook over het hele jaar een hoop Pokémon GO spelers in de pretparken aanwezig zijn. Als je dus op zoek bent naar de beste Pokémon GO plekken in Nederland dan is het zeker slim om aan pretparken te denken! Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het een dikke aanrader is om Pokémon GO te openen terwijl je lekker door het pretpark struint. Hier een paar voorbeelden uit de Efteling:

Pokemon GO efteling
Bron: Looopings
Pokestops efteling
Bron: Looopings

Andere grote pretparken waar je prima Pokémon GO kunt spelen zijn bijvoorbeeld:

 1. Hellendoorn
 2. Duinrell
 3. Slagharen
 4. Walibi Holland
 5. Toverland
Lees ook:  Zo speel je het beste Pokémon GO in Amsterdam!

Dierentuinen

Een blik op de Pokémon GO map leert ons dat dierentuinen ook een hele goede plek zijn om Pokémon GO te spelen. Naar het bijgeloof schijnt het ook zo te zijn dat er meer Pokémon in dierentuinen zouden spawnen dan gewoon op straat. Een aantal voorbeelden van dierentuinen die vol staan met pokestops zijn:

 1. Safaripark Beekse Bergen
 2. Burgers Zoo
 3. Artis
 4. Dierenpark Amersfoort
 5. Diergaarde Blijdorp

Openbare ruimtes

Verder zijn er natuurlijk nog honderden goede plekken in Nederland. Denk daarbij vooral aan openbare ruimtes zoals stadsparken, winkelcentra of boulevards. Nederland staat daar helemaal vol mee dus ook in jouw omgeving moet iets te vinden zijn. Óveral waar je veel herkenningspunten tegen kunt komen, kan een Pokémon GO walhalla zijn! Een paar goede voorbeelden zijn:

Beautiful shot of park pathway surrounded with amazing nature

 1. Het vondelpark in Amsterdam
 2. De Scheveningse pier
 3. Mall of the Netherlands in Leidschendam
 4. Designer Outlet Roermond
 5. Nationaal Park de Biesbosch

Kortom, genoeg plekken om je Pokémon storage een flinke upgrade te geven, terwijl je je helemaal draaierig draait aan de vele Pokéstops!